Nakon korona derneka: "Zašto pravila koja poštuju građani ne važe za bh. elitu?"

Radiosarajevo.ba
Nakon korona derneka: "Zašto pravila koja poštuju građani ne važe za bh. elitu?"
PrtScr / Detalj s korona derneka...

Nakon objavljenih snimaka sramotnog i bahatog „derneka“ u sarajevskom lokalu „Golf“ postavlja se pitanje da li ista ona pravila i mjere kojih se građani Bosne i Hercegovine pridržavaju već dva mjeseca ne vrijede za „elitu“ na čelu sa ministrom Košarcem!?

Zapitali su se ovo iz Demokratske fronte, ocijenviši kako je "možda i najsramotnije ponašanje dekana Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihada Fejzića koji snosi dodatnu odgovornost kao član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo".

Ministar Košarac okupio poznate bh. pjevače na zabavi u Sarajevu

"Da li Fejzić, Košarac i njemu slični misle da su građani ovce kojima će oči zatvoriti navučeni zastori kafane kojima pokušavaju sakriti vlastitu sramotu!? Potrudili su se 'zabavljači' i da ova bizarnost bude još veća hvaleći se na društvenim mrežama snimcima ove 'zabave' i javno nam prezentovali moguće stvaranje novog klastera i tako u opasnost doveli sve građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Pozdravljamo reakciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji su prekinuli ovaj sramotan 'dernek', ali isto tako se nadamo da će svi učesnici, a u prvom redu Košarac i Fejzić snositi i političku odgovornost za svoje bahato ponašanje u vrijeme dok se cijeli svijet, pa i Bosna i Hercegovina bori s najvećom epidemijom u modernoj historiji", poručili su iz DF-a.

Za kraju su naveli: "Na čast neka je Košarcu, Blekiću i ostalim nedodirljivim 'zvijezdama' s korona-derneka, zbog vas i sličnih vama može nam se desiti da, u trenutku kada je prvi put više oporavljenih nego aktivno zaraženih u FBiH, nadležni organi budu primorani ponovo pooštravati mjere, za koje se opet pitamo da li ćete ih poštovati. Sramota!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije