Nakon izjave Edite Đapo o cijenama goriva: Damir Nikšić traži formiranje Vlade spasa

Radiosarajevo.ba
Nakon izjave Edite Đapo o cijenama goriva: Damir Nikšić traži formiranje Vlade spasa

Tokom današnjeg obraćanja medijima, predsjednica Koordinacionog odbora za stabilizaciju privrede i saniranje posljedica pandemije koronavirusa i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo odgovorila je i na pitanje o cijenama goriva u većem bh. entitetu. Naime, pad cijena goriva na pumpama nije proporcionalan padu cijena nafte na svjetskom tržištu.

"Zaista, na svjetskom tržištu opala je potražnja za naftom, ali ne možemo utjecati na poslovne politike privrednika. Jedino što možemo je pozvati građane da kupuju tamo gdje je jeftinije, a o tome se mogu informirati na portalu Federalnog ministarstva trgovine", odgovorila je ministrica Đapo.

Ovakav odgovor izazvao je reakciju Damira Nikšića, nezavisnog zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

"Vlast koja hitno ne reguliše i ne usaglasi cijene goriva sa cijenama nafte na svjetskom tržištu ili je posve nesposobna ili je pak direktni saučesnik u profiterstvu koje se dešava u ovim teškim trenucima za građane i ekonomiju. Ono što je ministrica Đapo poručila građanima Federacije ispred Kriznog štaba za ekonomiju u vezi cijena goriva (da je bolje sipati gdje je jeftinije) nije ni 'za šamara', već za hitno formiranje tzv. Vlade spasa tj. eksperata na Federaciji" napisao je Damir Nikšić na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije