Damir Nikšić poručio novoj većini u Skupštini KS: Možda vam ovo nije pametna ideja

E. H.
Damir Nikšić poručio novoj većini u Skupštini KS: Možda vam ovo nije pametna ideja
Printscreen / Damir Nikšić

Zastupnik Damir Nikšić (Nezavisni zastupnik) tokom druge rasprave kazao je da ga je izlaganje Arijane Memić mnogo potreslo.

Emotivni govor Arijane Memić u Skupštini KS: Ne dajte da vas zastraše

"Da sam na mjestu naroda došao bi ovdje u Skupštinu i zapalio nas sve zastupnike. Ne znam šta je gore ovima što hoće da preuzmu. Kada bi Arijanu Memić pustili da govori pola sata nastao bi kuršlus u Kantonu. Svašta bi se desilo. Ali vidjet ćemo šta će ljudi reći. Možda vam ovo nije pametna ideja da se vratite u Kanton. Mogli ste pobjeći u svoje stanove u inozemstvu. To je moje razmišljanje. Nisam prorok. Vidim da vi ne čitate niti jednog trenutka. Jurnuli ste da pravite solitere u inat zagađenju i građanima. Krenuli su u napad i to brutalno i to kažu evo vam tri solitera tamo gdje treba da bude park", istakao je Nikšić.

Zastupnik Elmedin Konaković istakao je da je optuživan da će urušiti identitet Bošnjaka.

"Vi ste izgradili društvo koje urušava identitet Bošnjaka. Vi ste nas na Drini ostavili sa četiri duge cijevi. MUP BPK je imao 4 duge cijevi. A nama Radoncčić govori o nabavci helikoptera, a MUP RS nabavlja 3. Napadate časne Bošnjake koji su obranili ovu državu, a vaš predsjednik jučer kaže da smo svi propatili i potpuno relavitizira žrtvu bošnjačkog naroda. Uništili ste nam šansu za reviziju presude protiv Srbije. Ovo je Vlada koja je prihvatila inicijativu da se zaposle svi članove šehidskih porodica. Radončiću, kakav god da si, nećeš slabiti bošnjački narod", naglasio je Konaković.

Nakon govora Konalovića, predsjednik Kluba SDA Mahir Dević zastražio je pauzu od 10 minuta. Prethodno je predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić zaključila raspravu. Nakon pauze trebalo bi uslijediti glasanje o prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije