Mahir Dević (SDA): Nema potrebe da se pravi ovolika drama oko odlaska Vlade

E. H.
Mahir Dević (SDA): Nema potrebe da se pravi ovolika drama oko odlaska Vlade
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Mahir Dević

Predsjednik Kluba SDA u Skupštini KS Mahir Dević izjavio je danas, u pauzi sjednice, da nema potrebe da se pravi ovolika drama oko odlaska Vlade.

"Mi od početka govorimo da ova Vlada jeste legalna, ali da nema izborni legitimitet. Ne vidim niti jedan ozbiljan pomak, zato ne vidim razloga da se suze puštaju. Oni što su dobro radili jeste reklama, imaju više reklame nego rezultata. Oni su Facebook vlada.

Oni su najavili da će ponovo smijeniti novu vladu i da će oni ponovo doći nakon lokalnih izbora, to je neka vizija ministra Bašića. Oni su se super izreklamirali i kupili medije. Na nekim portalima svaka dva sata imate vijest o Jasni Duraković. Pazite ovo je kao afera 'Papak' u RS. A od nje su napravili heroja i moralnu vertikalu", poručio je Dević.

Dodao je da ova Vlada KS nije napravila niti jedan pomak.

"Pa oni su sa sjednice izbacili ministricu obrazovanja. Jel to demokratija. A izbori su rekli da SDA ima podršku naroda. Ljudi se bore protiv korupcije, a onda imate medij koji objavi šokantne podatke za kupovinu trolejbusa. Duplo gore su radili stvari od SDA, ali samo su to drugačije predstavili. I SDA je imala greške, ali mi to nismo krili i uvijek smo govorili da svako treba da odgovara. Godina dana je dovoljna da se vidi rezultat, a imaju ogroman budžet. Nismo ni otpočeli da rješavamo goruće probleme. Pa premijer Forto je predlagao stečaj GRAS-a, a sad priča o 14 plati iz budžeta. Svi projekti u saobraćaju počeli su za mandata premijera Zolja. Ovo je jedna od najlošijih vlada koje smo imali", istakao je Dević.

Prema njegovim riječima, nova većina će se truditi da proširi broj zastupnika.

Predsjednik Kluba SDP-a Igor Stojanović kazao je da je SDA uvjerena da se ovdje dobro živi i da je ovo sistem dobar.

"Oni misle da je sve odlično. I sve tako dok njihovi direktori i oni imaju od toga ličnu korist. Čuli ste šta je imao reći ministar Jusko, a zastupnici SBB-a će podržati smjenu Vlade. Razočaran sam stavovima SBB-a i DF-a, a za SDA je sve jasno i protekle 23 godine vladavine su to pokazale. Nećemo odustati i nastaviti ćemo borbu za građane", poručio je Stojanović.

Dodao je da je moguće da će ih građani na sljedećim izborima zapamtiti kao "Smiljanu Viteškić i 17 malih patuljaka".

"Javnost treba da zna da su SBB i DF konstantno pokušavali jedni druge da izbace iz šestorke. Njihov osnovni cilj je bio da njihova stranka bude na vagi. Treba sačekati i vidjeti šta će biti. Emotivan sam jer je puno energije uloženo da šest stranaka napravi dogovor, a onda čujemo banalna rješenja zašto vladu treba rušiti. Ja bih Devića pitao gdje je ijedan novi autobus za 23 godine vladavine osim onih doniranih? Oni sve to opravdavaju da imaju 18 ruku i da su najmnogoljudniji. Ali, to me neće zaustaviti da se borim protiv kleptomana SDA", zaključio je Stojanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije