Policajac Njegoš Tomić suspendiran zbog fotografija s četničkim simbolima

E. H.
Policajac Njegoš Tomić suspendiran zbog fotografija s četničkim simbolima
Nakon što je prije nekoliko dana fotografijama na kojima nosi četnička obilježja Njegoš Tomić, policijski službenik iz Donjeg Vakufa uznemirio bh. javnost, danas je suspendiran s dužnosti policajca.

"Na osnovu odobrenja Ureda za pritužbe javnosti, Odsjek za unutrašnju kontrolu još uvijek provodi interni postupak protiv policijskog službenika iz Policijske stanice Donji Vakuf, zbog objavljivanja fotografija kojima je uznemirio veliki dio javnosti. Policijski službenik je privremeno suspendiran s dužnosti sve do završetka ovog postupka", potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

On je dodao kako je u dosadašnjem toku postupka utvrđeno kako je ovaj policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti, te da bi njegov dalji ostanak na dužnosti štetio interesima službe ili provođenju internog postupka.

Podsjećamo, slučaj policijskog službenika Njegoša Tomića zabrinuo je veliki dio bh. javnosti, nakon što su na društvenoj mreži Facebook objavljene fotografije, na kojima on nosi komade odjeće s četničkim simbolima i drugim obilježjima ovakvih formacija u BiH.

Tačnije, na društvenim mrežama zabrinuti građani Donjeg Vakufa objavili su fotografije na kojima se ovaj službenik s društvom zabavlja, dok nose četnička obilježja, kape s kokardama i drugim obilježjima četničkog ravnogorskog pokreta.

"Gledam čovjeka koji kao pripadnik MUP-a SBK-a nosi amblem države BiH, prima plaću i lijepo živi od te plaće, dok naši momci koji su krv lili za ovaj grad i državu, a koji su nakon završetka rata izbačeni iz policije, s torbom u ruci putuju za Njemačku ne bi li prehranili djecu. Gospodine Njegoše, treba da vas je stid. Ta kokarda i čobanska kapa jako vam priliči, ali vam ne priliči časni grb koji nosite na desnom ramenu, jer ga poganite svojim fašističkim ponašanjem", kazala je građanka Donjeg Vakufa (ime poznato redakciji, op.a.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije