BiH / Nakon bjekstva migranata oglasila se Služba za poslove sa strancima

12. 03. 2019. u 18:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

U utorak u 13:30 časova, prilikom sprovođenja na ručak, prema ranije organizovanom planu, grupa od petnaest korisnika centra je pokušala pobjeći i napustiti krug imigracionog centra koji se nalazi u Istočnom Sarajevu, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima. 

Brzom reakcijom službenika obezbjeđenja imigracionog centra Službe za poslove sa strancima, upotrebom sredstava prinude, spriječeno je bjekstvo devet lica.

Šest lica je uspjelo preskočiti ogradu i uputiti se u nepoznatom pravcu. Radi se o licima kojima je izrečena mjera protjerivanja i koji se nalaze u postupku readmisije. Navedena lica nemaju utvrđen identitet, a prema njihovoj sopstvenoj izjavi, riječ je o tri državljanina Libije, dva državljanina Alžira i jednom državljaninu Sirije.

Na širem pojasu oko imigracionog centra, službenici obezbjeđenja i pratnje uspjeli su pronaći i vratiti dva odbjegla lica, državljane Libije i staviti ih pod nadzor u imigracioni centar.

Za četiri preostala lica potraga je u toku, o čijem bjekstvu su obaviješteni, MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo i terenski centri Službe u cilju njihovog pronalaska.

Napominjemo da se ovdje ne radi o pet lica koja bi mogla predstavljati prijetnju bezbjednosti Bosne i Hercegovine, a koja su stavljena pod nadzor u imigracioni centar i kojima je Služba donijela rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska u BiH. Navedena lica nisu učestvovala u pokušaju današnjeg bijega i nalaze se pod nadzorom u imigracionom centru.

NEMA KOMENTARA