Migranti pobjegli iz zatvorenog Imigracionog centra u Istočnom Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Migranti pobjegli iz zatvorenog Imigracionog centra u Istočnom Sarajevu
Iz Imigracionog centra zatvorenog tipa koji se nalazi u Istočnom Sarajevu danas je pobjegao veći broj migranata.

"Imamo informaciju da su pobjegli iz azilantskog centra, a mi smo uputili patrole da ih pokušaju pronaći jer postoje informacije da su pobjegli prema Novom Gradu", rekli su iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Ranije je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine govorio kako su u ovom centru smješteni i migranti koji se povezuje sa terorizmom.

"To je tačna informacija da je njih pet ili šest identifikovano da su na određen način povezani sa terorizmom i nekim terorističkim aktivnostima. Trenutno se nalaze u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu i onemogućena im je sloboda kretanja. Provjeravaju se druge činjenice i okolnosti, ilegalno su ušli u BiH. Provjeravamo čitav taj njihov put i kad se sklopi čitava priča donijet ćemo odluku o njihovoj sudbini", rekao je Mektić 19. februara.

U toku je potraga za migrantima, a u njoj učestvuju uposlenici Imigracionog centra, kao i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije