Sarajevo / Nakon 56 dana čekanja: Obdukcija preminule Advije Kanlić vršit će se u RS-u

19. 05. 2020. u 11:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 181

Glavna tužiteljica KS Sabina Sarajlija potvrdila je danas na Skupštini KS da će obdukciju preminule Advije Kanlić raditi Institut za sudsku medicinu u RS-u.

Kanlić je preminula 24. marta, a naredba za obdukciju izdata je 25. marta. Institut za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta odbio je raditi obdukciju tvrdeći da nemaju adekvatnu opremu za pacijente koji su zaraženi koronavirusom.

Odgovarajući na pitanje zastupnika Elmedina Konakovića o ovom slučaju Sarajlija je kazala da su pokušavali od nadležnih institucija dobiti informacije mogu li izvršiti obdukciju, te da je na kraju odlučeno da to uradi Institut u RS, prenosi Patria

Do danas nije utvrđen tačan uzrok smrti 52-godišnje Advije Kanlić koja se danima borila sa zdravstvenim sistemom u KS da joj se pruži adekvatna pomoć. Preminula je u vozilu Hitne pomoć pred Domom zdravlja Ilidža. Iza Advije su ostali sin i kćerka koji do danas ne znaju ko je odgovoran za preranu smrt njihove majke.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA