Najnovija informacija: Na KCUS-u preminule dvije osobe od korone

2
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Na KCUS-u preminule dvije osobe od korone
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Nakon što je jutros iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) stigla informacija da 99 osoba ima dijagnozu COVID-19, te da je testirano novih 298 uzoraka na prisustvo koronavirusa, prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica ove ustanove, za Radiosarajevo.ba je potvrdila sa su dvije osobe preminule od SARS-CoV-2.

"Uz današnji izvještaj koji ste objavili, upravo sam dobila informaciju da su dvije osobe, nažalost, preminule", dodala je prof. dr. Sebija Izetbegović za naš portal.

Ona je ranije naglasila da je u Sarajevu 77 osoba novozaraženo.

"Posljednja 24 sata u Sarajevu su drugi najteži dan po broju oboljelih u glavnom gradu BiH, od početka pandemije koronavirusa", podvukla je prof. dr. Izetbegović.

Najveći broj noivozaraženih u Sarajevu je bilo u julu ove godine - 127 osoba.

Podsjetimo, osim 70 osoba u Sarajevu, novozaraženi su upisani u Visokom 10, Kaknju osam, Zavidovićima četiri, Travniku tri, Varešu, Žepču, Goraždu, Busovači po jedno.

Prof. dr. Sebija Izetbegović - undefined

Foto: KCUS: Prof. dr. Sebija Izetbegović

Na Podhrastovima smješteno je 36 osoba, na intenzivnoj njezi njih 9.

Jedno dijete smješteno je na pedijatriji.

"Očigledno je da se situacija pogoršava. Provodimo više vremena u zatvorenim prostorima. Potrebno je poštovati propisane epidemiološke mjere: fizička distanca, obavezno nošenje zaštitinih maski, pranje ruku i prirodno provjetravanje prostora", podvukla je prof. dr. Sebija Izetbegović.

Podsjećamo, jučer je u Bosni i Hercegovini koronavirusom zaraženo 453 osoba. Zabilježeno je i pet smrtnih slučajeva.

Od toga, u FBiH zabilježeno 296 novozaraženih i pet smrtnih slučajeva, dok je u RS-u evidentirano 155 novozaraženih osoba; u ovom entitetu, srećom, nije bilo umrlih.

U Brčko distriktu BiH je danas registrovan dva nova slučaja zaraze. Radi se o jednoj muškoj osobi 1985. godište i jednoj ženskoj osobi 1993. godište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije