Najmlađi pacijenti Opće bolnice u Sarajevu dobili paketiće

0
Radiosarajevo.ba
Najmlađi pacijenti Opće bolnice u Sarajevu dobili paketiće
Foto: Opća bolnica Sarajevo / Najmlađi pacijenti Opće bolnice u Sarajevu dobili paketiće

U posljednja 24 sata u COVID odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na hospitalizaciju su primljena četiri pacijenta sa akutnom infekcijom.

Na bolničkom liječenju u COVID odjelu je 45 pacijenata, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, 2 pacijenta su na respiratoru-invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, 5 je na respiratoru-neinvazivnoj ventilaciji, dok 4 pacijenta dobijaju visoku kiseoničku podršku pri disanju.

Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je rođeno šest beba i urađene su 23 operacije. Ukupno je bilo 1.342 pregleda i 5.442 pružene zdravstvene usluge. Na bolničko liječenje je primljeno 49 pacijenata, a 42 su otpuštena iz ustanove.

Širom Sarajeva oblijepljeni plakati: Jeste li vidjeli Fuada Hadžihasanagića?

Širom Sarajeva oblijepljeni plakati: Jeste li vidjeli Fuada Hadžihasanagića?

Najmlađe pacijente na Odjeljenju pedijatrije prigodnim paketićima obradovali su pripadnici Granične službe BiH.

Odjeljenje pedijatrije raspolaže sa 40 bolesničkih kreveta i sastavljeno je od tri odsjeka: Odsjek za prijem i dnevnu bolnicu, Odsjek za opću pedijatriju i Odsjek za neonatologiju.

Ove godine ukupno je na hospitalizaciji bilo 3.000 malih pacijenata, među kojima je bilo 75 COVID 19 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, a više od 500 je praćeno kroz COVID ambulantu.

Kroz prijemnu ambulantu te pedijatrijsko savjetovalište prošlo je više od 8.000 malih pacijenata. Na odjelu pedijatrije primaju se i majke pratilje koje borave uz svoju djecu, kao i majke COVID-19 oboljele djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije