Od jutros najjeftinije gorivo u posljednjih 10 godina

A. S.
Od jutros najjeftinije gorivo u posljednjih 10 godina
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Najjeftinije gorivo u Sarajevu u posljednjih 10 godina

Nakon što je jučer Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila odluku o neposrednoj kontroli cijena naftnih derivata, kojom je ograničena marža na veleprodaju ali i maloprodaju goriva u FBiH, širom većeg bh. eniteta došlo je do veće korekcije cijena goriva. 

Ko nas pljačka na gorivu?

Iako je prošlog mjeseca odjeknula informacija da je došlo do pada cijena goriva, brojni komentari građana idu u pravcu da nas i dalje pljačkaju ", te da " pad cijena goriva na pumpama u Bosni i Hercegovini nije proporcionalan padu cijena nafte na svjetskom tržištu". Ko kupi "kajmak"?

Prema podacima aplikacije Ministarstva trgovine FBiH, u Sarajevu se litar dizela plaća od 1,66 do 1,91 KM, dok za litar benzina treba izdvojiti od 1,56 do 1,96 KM.

Cijene goriva u FBiH od 10. aprila - undefined

PrtScr: Cijene goriva u FBiH od 10. aprila

U to se uvjerio i fotoreporter Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac, koji je jutros obišao benzinske pumpe kompanije HIFA i uvjerio se da su cijene goriva drastično smanjene.

Građani Bosne i Hercegovine tako od jutros plaćaju najjeftinije gorivo u posljednjiih 10 godina.

Inače, Vlada Federacije BiH ovu odluku donijela je na prijedlog Ministarstva trgovine FBiH

Identičnu odluku istog dana je donijela i Republika Srpska, i naš portal je jučer prije odluke Vlade FBiH imao zanimljiv tekst o skupom gorivu koji plaćaju građani Bosne i Hercegovine s naslovom "Ko nas pljačka na gorivu?".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije