Najezda migranata sa Kosova: Čak sedam ih uhapšeno u BiH, naređena deportacija

Fena
Najezda migranata sa Kosova: Čak sedam ih uhapšeno u BiH, naređena deportacija
Pixabay / Ilustracija
Na području Novog Grada u Republici Srpskoj inspektori Službe za poslove sa strancima Terenskog centra Banja Luka preuzeli su sedam osoba koje su kod sebe imale putne isprave Kosova, a koje su bespravno ušle u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je saopćeno oni su danas predati Službi za poslove sa strancima, koja je odredila dalje mjere zabrane, jer nisu imali dozvolu za ulazak i boravak na teritoriji BiH.

"Strani državljani, građani Kosova su, prema saznanjima inspektora Službe za poslove sa strancima, ilegalno prešli državnu granicu BiH iz Republike Srbije, gdje su prevezeni do Tuzle, a zatim su se iz Tuzle dalje uputili prema Bihaću radi daljeg prebacivanja u Europsku uniju", saopćila je Služba za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH.

Navedenim strancima izrečena je mjera protjerivanja s zabranom ulaska u BiH, te će biti stavljeni pod nadzor u Imigracioni centar dok se ne steknu uvjeti za njihovu deportaciju u matičnu državu, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije