Najčešća imena za djecu u bh. gradu: Tessa, Zoi, Anastas, Nestor...

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nadimak

Nekad je u tom gradu bilo više semitskih imena, kao Abdulah, Dževad, Amina, Tahir, Ahmed, Suad, Mirza, Fadila, Nedžad, Sead. Dugo je tako bilo, a danas nije pošto su domicilni nositelji takvih imena rastjerani iz toga grada, neki i pobijeni. Stare banjalučane su zamijenili novi, uglavnom prisilno. Sada će se možda javiti neki likovi koji će, po nametnutom ključu, govoriti kako više u Sarajvu nema puno slavenskih imena, ne znajući da to nije tačno, ili ne želeći da znaju.

@nadimak

Nekad je u tom gradu bilo više semitskih imena, kao Abdulah, Dževad, Amina, Tahir, Ahmed, Suad, Mirza, Fadila, Nedžad, Sead. Dugo je tako bilo, a danas nije pošto su domicilni nositelji takvih imena rastjerani iz toga grada, neki i pobijeni. Stare banjalučane su zamijenili novi, uglavnom prisilno. Sada će se možda javiti neki likovi koji će, po nametnutom ključu, govoriti kako više u Sarajvu nema puno slavenskih imena, ne znajući da to nije tačno, ili ne želeći da znaju. A nekada je u sarajevu bilo mnogo vise srpskih imena i to na bistriku, vratniku itd. cak i u starom dijelu grada gdje su muslimani vecina, dok ih vi multi-kulti i tolerantne bosnje kao caco niste odlucili protjerati. I ne samo da ste protjerali srpsko stanovnistvo, vec ste protjerali i srpske nazive iz ulica, trgova, skola, vrtica, kulturnih drustava, bolnica i svega ostalog, a dali ste bosnjacka i fasisticka imena. I da, sarajevo je danas etnicki mnogo cistije od banjaluke koju zovete genocidnom, jer 95% stanovnika sarajeva su bosnjaci, a u banjaluci je procenat srpskog stanovnistva oko 80%. I zato ne lazi vise bosnjo, jer te brojevi demantuju.

Moj "nadimce"..

..nisi ti Sarajeva vidio niti Sarajlije upoznao..Mantras budalastine koje si podojio iz retardiranih cetnickih medija i zivis pecinskim zivotom u divljem i agresivnom jednonacionalnom okruzenju nastalom na krvi drugih i drugacijih..Stalno ili povremeno,kada dodjes na odmor sa arbajta na "mrskom" zapadu...Skupi 20-30 maraka,sjedi na autobus,dodji u "muslimansko" Sarajevo...vidi,sjedi na kafu,slusaj i gledaj...otvori oci..budi covjek,ne budi zvijer..

Bosanac

Ove srpske zivotinjice krsti Kacavenda i ostali Pedofili srpski genocidne

Ljiljan

Nekad je u tom gradu bilo više semitskih imena, kao Abdulah, Dževad, Amina, Tahir, Ahmed, Suad, Mirza, Fadila, Nedžad, Sead. Dugo je tako bilo, a danas nije pošto su domicilni nositelji takvih imena rastjerani iz toga grada, neki i pobijeni. Stare banjalučane su zamijenili novi, uglavnom prisilno. Sada će se možda javiti neki likovi koji će, po nametnutom ključu, govoriti kako više u Sarajvu nema puno slavenskih imena, ne znajući da to nije tačno, ili ne želeći da znaju. A nekada je u sarajevu bilo mnogo vise srpskih imena i to na bistriku, vratniku itd. cak i u starom dijelu grada gdje su muslimani vecina, dok ih vi multi-kulti i tolerantne bosnje kao caco niste odlucili protjerati. I ne samo da ste protjerali srpsko stanovnistvo, vec ste protjerali i srpske nazive iz ulica, trgova, skola, vrtica, kulturnih drustava, bolnica i svega ostalog, a dali ste bosnjacka i fasisticka imena. I da, sarajevo je danas etnicki mnogo cistije od banjaluke koju zovete genocidnom, jer 95% stanovnika sarajeva su bosnjaci, a u banjaluci je procenat srpskog stanovnistva oko 80%. I zato ne lazi vise bosnjo, jer te brojevi demantuju. ka @nadimak<<MOŽEŠ KOMOTNO OTIĆI IŠČAPRKATI UPOKOJENOG A VEĆ SADA I POVAMPIRENOG POGLAVICU"SASTAVLJENE OBRVE"krajišnika NEKA TI OBJASNI KAKO VAS JE ISELIO IZ ŠEHERA UZ OBEĆANJE DA ĆE VAM NAPRAVITI DRUGO SARAJEVO A VI STE ČAK I POVAMPIRENE VADILI IZ GROBOVA I VUCALI ZA VAMA!TO NISU RADILI NI AMERIČKI INDIJANCI MADA SU IMALI PUNO JAČIH VRAČEVA OD VAŠEG OBRVE!!P.S. SVE TO MOŽEŠ POGLEDATI NA YOUTUBE!

Hava

Svaka cast ovom *** portalu. Samo raspirujte mrznju naslovima o Srbima. ***. Amin

@ljiljan

Uzmimo hipoteticki da je to tacno sto si napisao, a svi znamo da je najobicnija laz, zasto ste mijenjali imena svih srpskih ulica, skola, vrtica, kulturno-umjetnickih drustava, bolnica i svih drugih institucija, samo da zatrete trag da su srbi ikada zivjeli u sarajevu? Krivo vam sto su srbi bili preko 90% antifasisti, pa su po njima i njihovom zaslugom dobile imena ulice i skole, dok je 90% vas bilo u fasistima, pa sad vrsite reviziju istorije. Skolu nikola tesla ste preimenovali u camila sijarica, cak vam ni taj covjek koji je zaduzio citavo covjecanstvo i za kojeg se svi danas u svijetu bore da se nesto po njemu zove, cak vam ni on ne valja, samo jer je srbin. Ili kako ste sami naveli razlog, "pa znas koliko je pripadnike armijebih umrlo od struje?!" to je razlog da se skola ne zove po nikoli tesli??? A svoje mrtve smo otkopavali i nosili sa sobom, jer smo znali koje ste zivotinje i divljaci i da ni nasim mrtvima necete dati mira, sto se vrlo brzo pokazalo tacnim, jer je poznato koliko dnevno unistavate nadgrobne spomenike iskljucivo srpskih pokojnika, unistavate njihove krstove, obijate i pljackate sarajevske crkve, sve pod izgovorom da su za to krivi djeca ili narkomani, a nikada nikoga za to niste osudili. Da ne govorim da vam na vlakovu krave najnormalnije pasu, skrnave i ruse nadgrobne spomenike za koje bi se vi trebali brinuti, jer vam se placa godisnje za to. Otidji na mali zejtinlik, gdje ima dosta pokopanih i muslimana, gdje su i bosko i admira pokopani nakon sto su ih vasi multi-kulti snajperisti ubili, da vidis kako se brine o kostima i nadrgrobnim spomenicima drugih, mozda nesto naucis keru srbofobni.

Nisi odgovorio ljiljane koelu

I da, sarajevo je danas etnicki mnogo cistije od banjaluke koju zovete genocidnom, jer 95% stanovnika sarajeva su bosnjaci, a u banjaluci je procenat srpskog stanovnistva oko 80%. I zato ne lazi vise bosnjo, jer te brojevi demantuju. Na ovo naravno nisi odgovorio srbofobni keru, jer znas da je istina i da lazes. Ko je onfa vise multietnican mi sa 20% ostalih ili vi sa svega 5% ostalih? Ili mi kod kojih zivi 14% bosnja ili vi kod kojih zivi svega 2% srba???

Za cetnicko vlasko pseto sto covjeka naziva kerom zato sto im prigovara dokazani fasizam

BL Grad 87,21% Srba SA Grad 80,21% Bosnjaka BL Grad 5,45% Bosnjaka SA Grad 3,78% Srba

Nadalje

Multietnicnost kako velis ti, ili inkluzivnost, je nesto sto mi zivimo i sto je bila nasa politika i za vrijeme rata. Tako Srbe niko iz Sarajeva nije tjerao nego su oni slijedece svoje fasiste vodje, ponasajuci se monolitno sami odlazili. S druge strane mi nikad nismo htjeli ici iz Banja Luke, nego smo istjerani.

Odgovor

BL Grad 87,21% Srba SA Grad 80,21% Bosnjaka BL Grad 5,45% Bosnjaka SA Grad 3,78% Srba Dobri su ti ovi lazni podaci, iako se i po njima vidi da ste u pet deka sa srbima, prema tome o kojoj laznoj multietnicnosti pricas? A ovo su ti sda podaci, jer u citavoj fbih ima svega 2% srba, a u srpskoj 14% bosnjaka i onda kazete kako je srpska genocidna i etnicki cista, a vi bez srba niste etnicki cisti. Samo lazete. Ni prije rata sarajevo nije bilo najmultietnickiji grad vec mostar, a i danas je iako je podjeljen. Svi gradovi su danas etnicki cisti osim onih koji su pofijeljeni kao mostar, to je rezultat rat i glupo bi bilo zanemarivati tu realnost. I ne mozete se pozivati na situaciju prije rata, kao da ista u sarajevu nije promjenjena.

/ Najnovije