Najavljeni veliki protesti podrške u Sarajevu: "Stojimo uz Ukrajinu"

6
L.S.
Najavljeni veliki protesti podrške u Sarajevu: "Stojimo uz Ukrajinu"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Poruke sa prethodnih protesta u Sarajevu

Građani Sarajeva ponovo će se okupiti na skupu protiv rata u Ukrajini u znak solidarnost s ukrajinskim narodom.

Novi protest podrške narodu Ukrajine bit će organizovan u subotu, 9. aprila u 12 sati na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta.

Centar za postkonfliktna istraživanja i partnerske organizacije civilnog društva, organizator je ovog protesta.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Brojne Sarajlije i Sarajke su najavile podršku mirnom protestu sa porukom "Stojimo uz Ukrajinu". I ko bi mogao bolje razumjeti Ukrajince od onih koji su već scenarij granatiranja, tenkova na ulicama i konstantnog napada, već preživjeli. Sarajevo se sjeća opsade i baš u mjesecu kada slavi svoj rođendan, grad će mirnim protestima poslati antiratne poruke.

Na skupu su najavljeni brojni govornici i govornice. Svoje poruke će poslati direktor Narodnog pozorišta Dino Mustafić, aktivisti Centra za postkonfliktna istraživanja, a program će upotpuniti Belma Alić, čelistica Sarajevske filharmonije.

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Saša Magazinović je na svom Twitter profilu uputio poziv građanima da se odazuvu na mirni protest. 

"Ovim putem želimo vas pozvati da podržite ovaj protest svojim dolaskom kako bismo zajednički poslali poruku da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu i suosjećamo sa narodom Ukrajine i to iz Sarajeva u momentu kada se obilježava 30 godina od početka opsade glavnog grada Bosne i Hercegovine", navodi se u pozivu Centra za postkonfliktna istraživanja i partnerske organizacije civilnog društva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije