Najavljena inicijativa za promjenu naziva ulice u kojoj se nalazi Ambasada Srbije u BiH

29
Radiosarajevo.ba
Najavljena inicijativa za promjenu naziva ulice u kojoj se nalazi Ambasada Srbije u BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ambasada Srbije u BiH

Emir Ćosović, član Asocijacije mladih SDA, najavio je da će pokrenuti inicijativu o preimenovanju naziva ulice u Sarajevu u kojoj se nalazi Ambasada Srbije nakon što je danas, 15. aprila, Skupština Srebenice usvojila sporni prijedlog o promjeni naziva ulica.

Kazao je da će inicijativu pokrenuti preko Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

"Pokrenut ću inicijativu da se ulica u kojoj se nalazi Ambasada Srbije u Bosni i Hercegovini preimenuje u ulicu Srebreničkih žrtava.

Oklopna vozila na ulazima u Srebrenicu, Mujanović: "Jasno je šta pokušavaju"

Oklopna vozila na ulazima u Srebrenicu, Mujanović: "Jasno je šta pokušavaju"

Bošnjaci godinama trpe provokacije od strane zvaničnika RS, od ugnjatavanja, poništavanja ličnih dokumenata, ugrožavanja egistencije, nemogućnosti rada u institucijama, na radnim mjestima koja pripadaju Bošnjacima. Ovo ponašanje ne smije biti tolerisano.

Kontaktirani će biti svi relevatni nivoi vlasti, klub zastupnika SDA - Stranka Demokratske Akcije Sarajevo u Skupštini Kantona Sarajevo kao i ostali zastupnici kako bi se ova inicijativa sprovela u djelo", naveo je Ćosović u objavi na Facebooku.

Podsjetimo, Skupština Srebrenice danas je usvojila sporne prijedloge o promjeni naziva ulica u ovom gradu, a Bošnjaci su sjednicu napustili prije glasanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (29)

/ Povezano

/ Najnovije