Najavili otkaze: Dom zdravlja Konjic ostaje bez ljekara?

0
Fena
Najavili otkaze: Dom zdravlja Konjic ostaje bez ljekara?
Fena / Raniji protesti zdravstvenih radnika u Konjicu

Doktori Doma zdravlja Konjic uručili su obavijest poslodavcu i osnivaču ustanove o planiranom otkazu ugovora o radu.

Kako je saopćeno iz konjičkih podružnica Strukovnog sindikat doktora medicine i stomatologije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, doktori planiraju dati otkaz 15. decembra kada se navršava tačno dva mjeseca od blokade računa Doma zdravlja Konjic zbog čega zaposlenicima te zdravstvene ustanove nisu isplaćene plaće za razdoblje august - novembar.

Sindikalisti su proteklih dana imali sastanke s menadžmentom Doma zdravlja Konjic i Opće bolnice Konjic, ali nisu dobili odgovor kada bi moglo doći do deblokade računa.

Džanan Musa briljirao protiv svog bivšeg kluba i odveo Real do nove pobjede

Džanan Musa briljirao protiv svog bivšeg kluba i odveo Real do nove pobjede

„Nedopustivo je ponašanje menadžmenta obje ustanove koji dva mjeseca 'pokušava' riješiti ovu situaciju na štetu radnika, koristeći njihovo strpljenje, i dovodi ih do ovakvog očajničkog čina, da su radnici jedne javno zdravstvene ustanove prisiljeni uručivati otkaz ugovora o radu nakon dva mjeseca agonije i četiri neisplaćene plaće, a da se u javnosti šalje slika da menadžment s ovakvim stanjem u koje su dovedeni radnici nema nikakve veze”, navodi se u saopćenju Strukovnog sindikata.

Sindikalisti su poručili kako razumiju da menadžmentu nije lako, ali podsjećaju da je problem neuplaćivanja doprinosa, zbog čega su računi blokirani, seže iz 2007. i 2008. godine, a do sada nije urađeno ništa kako bi se taj problem riješio.

"Želimo se da se menadžment ustanove Doma zdravlja i Opće bolnice, pa i osnivači, uključe u rješavanje ovog problema, da to ne ostane na praznim obećanjima, nego da se ponude konkretni prijedlozi i provedba tih prijedloga. Nadamo se da će se svi odgovorni uključiti u ovo i da neće dozvoliti da dođe do kolapsa kako primarne tako i sekundarne zdravstvene zaštite općine Konjic", saopćio je Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije u HNK-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije