Nadbiskup Vukšić čestitao blagdan Pesah

0
Radiosarajevo.ba
Nadbiskup Vukšić čestitao blagdan Pesah
Foto: KTA / Tomo Vukšić

U povodu Pesaha vrhbosanski nadbiskup i metropolita te apostolski upravitelj vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić 13. aprila uputio je predsjedniku Židovske zajednice u BiH gosp. Jakobu Finciju prigodnu čestitku.

„U povodu blagdana Pesaha izražavam Vama lično i svim sljedbenicima židovske vjere svoje poštovanje i poštovanje katoličke zajednice.

Radujem se s vama u sjećanju na kraj progonstva i ropstva i na izlazak cijeloga Izabranoga naroda u slobodu koji se dogodio uz pomoć Božju. I zajedno s vama svima, koji proslavljate ovaj blagdan, molim dragoga Boga za blagoslov i pomoć kako bi svi ljudi uvijek živjeli u miru, slobodi i uzajamnom poštivanju“, zaželio je mons. Vukšić.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Obilježavanje Pesaha započinje prije prvog dana blagdana večerom koja se zove Seder večer. Seder na hebrejskom znači red, a Seder večera je praznična, obredna večera na kojoj se molitve, čitanje Hagade, koje je osnovni dio Sedere, i svi drugi običaji obavljaju po strogo utvrđenom redu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije