FBiH / Načelnik Bužima: Ostajale su nam mrvice dok su sve općine povlačile milione

05. 04. 2020. u 14:41:00 Fena

Shares: 9

Načelnik Općine Bužim, Mersudin Nanić, reagirao je na poništenje Odluke o dodjeli sredstava nižim nivoima vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine ističući činjenicu da su ovom odlukom trebala biti dodijeljena sredstva za infrastrukturne projekte i borbu protiv pandemije korona virusa koji je zahvatio BiH ali i svijet. 

"Kada je u pitanju konkretno Općina Bužim i 'dodijeljenih' 400.000 KM, moramo kazati da mi nismo zadovoljni ovim iznosom i da smo očekivali puno više. Razlog navedenom leži u činjenici da su građani Bužima u protekloj godini uplatili više od 1,2 miliona maraca na račun Općine kako bi gradili infrastrukturne projekte. Projekat koji je nazvam 'Marka građanin - marka Općina', možda nije unikatan projekat na području FBiH ali definitivno je jedinstven primjer u državi BiH da su građani uplatili milionski iznos u namjeri da im lokalna zajednica obezbijedi dodatna sredstava kako bi projekti bili uspješno realizirani. Ne smijemo zaboraviti da su isti ti Bužimljani otvorili Fond za izgradnju zaobilaznice jer su čekali 25 godina na realizaciju projekta", ističe Nanić u svojoj reakciji.

Dodaje da "dok su sve općine godinama povlačile milione, a Bužim tek poneku mrvicu" te općine se nisu bunile na nepravdu prema Bužimu.

"Ni sada Bužimljani ne traže milostinju, i morate znati da mi nismo zadovoljni odobrenim iznosom. Izražavamo duboko žaljenje zbog poništene odluke, ali u isto vijeme smo ubijeđeni da će Vlada FBiH na čelu sa premijerom Novalićem,  ministrom Dedićem iznaći način kako da Bužim i ovaj put ne bude uskraćen za sredstva namijenjena infrastrukturnim projektima", navodi Nanić te poziva sve one koji su se jučer oglasili na ovu 'nepravednu' odluku da predlože konkretan način podjele i da svojim radom i trudom pomognu Bužimu više od onog što je jučer bilo planirano.

KOMENTARI (2)