Na planinama pada snijeg: Pročitajte prognozu do subote

Radiosarajevo.ba
Na planinama pada snijeg: Pročitajte prognozu do subote
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša pada u većem dijelu zemlje. Na planinama pada i snijeg. Jutros bez padavina na jugu.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan-sedlo i Kupres 0; Sokolac 1; Sarajevo 2; Bugojno i Jajce 3; Livno i Zenica 4; Drvar, Goražde, Srebrenica i Tuzla 5; Bihać i Gradačac 6; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 7; Bijeljina, Mostar i Trebinje 8; Stolac 9; Neum 10°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 9hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Uz stabilnije vremenske prilike opća slika će se postepeno popravljati, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i suzdržati se od težih aktivnosti tokom jutra, kada će biti dosta svježije u odnosu na ostatak dana.

Danas prijepodne kiša u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. U planinskim područjima će padati snijeg. U drugoj polovini dana u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti sa zapada prema istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini bez padavina. Prijepodne smanjenje oblačnosti, a u drugoj polovini dana očekuje se pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 17°C. U Sarajevu veći dio dana oblačno, dio prijepodneva s kišom. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8°C.

Četvrtak: Jutro pretežno sunčano sa mrazom. Po kotlinama Bosne sa maglom. Do kraja dana postepeno naoblačenje sa zapada. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 13 do 19 °C.

Petak: Uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne ili u večernjim satima porast naoblake. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s maglom. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 15 do 21, na jugu od 21 do 25 °C.

Subota: Pretežno oblačno vrijeme s kišom. Intenzivnije padavine u večernjim satima i u noći sa subote na nedjelju. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 12 do 15, a dnevne od 13 do 19, na jugu od 20 do 24 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije