Na mezarju Kovači obilježen Dan šehida: Brojne delegacije položile cvijeće i vijence

6
Radiosarajevo.ba
Na mezarju Kovači obilježen Dan šehida: Brojne delegacije položile cvijeće i vijence
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dan šehida

Drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida, a centralni događaj i ove godine je održan na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu. Tim povodom položeno je cvijeće na centralnom platou i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Programu je prisustvovao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, porodice šehida i druge delegacije.

Cvijeće i vijence su položile delegacije, a predvodili su ih član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, ministar odbrane BiH Sifet Podžić, predsjednik SDA Bakir Izetbegović i drugi.

Počast su odali i predstavnici boračkih organizacija. Brojne porodice ovaj bajramski dan provele su upravo na mezarima svojih najmilijih koji su izgubili živote u proteklom ratu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije