Na magistralnom putu M-17 najugroženiji pješaci

Fena
Na magistralnom putu M-17 najugroženiji pješaci
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK održala je sastanak o problemu održavanja potputnjaka, propusta i postavljanja nedostajuće ograde duž magistralnog puta M-17, na dijelu kojim prolazi kroz naselje Radakovo u Zenici.

U radnom dijelu sastanka sudjelovali su predstavnici preduzeća JP "Ceste Federacije BiH", "Dobojputevi" Doboj Jug, te službenici Uprave policije i Policijske uprave I.

Prezentirana je detaljna informacija u kojoj su navedeni i iskazani podaci i parametri o svim aktivnostima koje je Uprava policije poduzimala u proteklom periodu na dokumentovanju ovog problema, sa prezentiranom fotodokumetacijom svih spornih lokacija na kojoj nedostaje zaštitna ograda, a koja pješaci koriste za prelazak magistralnog puta.

"Na navedenoj dionici magistralnog puta je posebno izražen problem ugroženosti pješaka, koji svakodnevno prelaze magistralni put. To predstavlja nezakonitu i nedozvoljenu radnju, i takvim ponašanjem pješaci ugrožavaju svoju sigurnost, kao i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju. U proteklom periodu zabilježene su saobraćajne nezgode sa težim posljedicama, od čega je jedna imala za posljedicu smrt pješaka. Zbog svega navedenog u konačnici tražimo da se zajednički predlože određena rješenja za ove probleme", istakao je načelnik Sektora uniformisane policije Esnaf Buza.

Nakon diskusija i analiza raspoloživih podataka i pokazatelja zaključeno je da se u okviru daljnjih aktivnosti u narednom periodu poduzimaju konkretni zadaci u cilju rješavanja ove problematike i adekvatnog reagovanja na preveniranju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije