Sarajevo / Na KCUS-u odata počast herojima u bijelom stradalim tokom agresije na BiH

25. 10. 2019. u 16:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 23

Članovi sportskog udruženja „SU IMPULS“ odali su počast kolegama, uposlenicima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ubijenim tokom agresije na BiH u periodu od 1992. -1995. godine.

Tom prilikom obišli su mjesta stradanja, te simbolično položili cvijeće ispred spomen-ploče u krugu KCUS-a, uz minutu šutnje i učenje fatihe stradalima, saopćeno je iz KCUS-a.

Prema riječima predsjedavajućeg UO „SU IMPULS“ Ensara Pepića, u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva Klinički centar je svakodnevno granatiran, bez obzira na obilježja i saznanja da se radi o zdravstvenoj ustanovi.

„Ogromne štete su pretrpjele klinike na Koševu, na koje je prema postojećim podacima palo više od 350 granata i drugih eksplozivnih naprava. Osim naših stradalih kolega, na liječenju je smrtno nastradalo i pet pacijenata, direktnim pogocima granata u bolesničke sobe, a na isti način je 19 pacijenata ranjeno. Svake godine im odajemo počast polaganjem cvijeća i obilaskom kruga KCUS-a, te se u njihovu čast organiziraju i sportska takmičenja. I ove godine smo uz podršku menadžmenta KCUS-a i Sindikata uposlenika na simboličan način evocirali uspomene na naše kolege“, izjavio je Pepić.

U toku agresije na BiH na radnom mjestu i u gradu poginuo je 51 uposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

NEMA KOMENTARA