Na Igmanu ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe

2
Fena
Na Igmanu ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe
Foto: Tužilaštvo BiH / Ekshumirani posmrtni ostaci

Jedno kompletno tijelo pronađeno je na planini Igman kod Sarajeva, a pretpostavlja se da se radi o žrtvi srpske nacionalnosti koja je na području Hadžića nestala u proljeće 1993. godine, potvrdila je glasnogovornica Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine (INO BiH) Emza Fazlić.

Fazlić je kazala da su posmrtni ostaci pronađeni zamotani u deku.

"Posmrtni ostaci će biti prebačeni u prosekturu groblja Sveti Marko u Miljevićima u Istočnom Sarajevu, gdje će uslijediti uzimanje koštanih uzoraka za DNK analizu, kao i kriminalističko-tehnička i sudsko-medicinska obrada", rekla je Fazlić za BIRN BiH.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Iz Tužilaštva BiH su saopćili da se na terenu - na lokalitetu planine Igman - nalazi istražilac Posebnog odjela za ratne zločine, gdje, po nalogu tužioca, koordinira rad ovlaštenih službenih lica koja su uključena u proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima žrtava iz proteklog rata.

Kemal je u Foči spustio ružu za brata Emira: "Postoji i zapisnik u Hagu. Ekshumacija je otkazana"

Kemal je u Foči spustio ružu za brata Emira: "Postoji i zapisnik u Hagu. Ekshumacija je otkazana"

U procesu ekshumacije učestvovali su ljekar-patolog sudske medicine, predstavnici INO-a BiH, a bili su prisutni i predstavnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici koji su osiguravali lokaciju.

Informacije o lokaciji gdje se nalazi tijelo su dobijene zajedničkim istražnim i operativnim radom Tužilaštva BiH, SIPA-e i Instituta za nestale osobe BiH, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije