Na graničnom prijelazu Gradiška uhapšen bjegunac iz KPZ-a Busovača

Fena
Na graničnom prijelazu Gradiška uhapšen bjegunac iz KPZ-a Busovača
Bokanews.com / Ilustracija
Nekoliko osoba uhapšeno je u prvim danima septembra prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice i ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

Tako su Službenici policije BiH u ponedjeljak na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, pri ulasku u BiH uhapsili tridesetogodišnjeg državljanina BiH, jer je utvrđeno da potražuje Osnovni sud u Doboju zbog kaznenoga djela "omogućavanje uživanja opojnih droga".

Bh. državljanin V. H. je predan službenicima Sudske policije Doboj, saopćeno je iz bh. granične policije.

Na MGP-u Gradiška 2. septembra pri ulasku u BiH uhapšen je pedesetčetverogodišnji državljanin BiH i Hrvatske A. E.

Utvrđeno je da ga potražuje Federalno ministarstvo za unutanje poslove zbog bjekstva iz Kazneno-popravnog zavoda Busovača te je predan službenicima toga zavoda.

Dan ranije, pri ulasku u BiH na MGP-u Velika Kladuša, službenici GPBiH lišili su slobode dvadesetogodišnjeg bh. državljanina G. B. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela "teška krađa" te je predan pripadnicima Sudske policije Banja Luka.

Službenici GPBiH na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo na letu iz Ljubljane 1. septembra lišili su slobode D. A. (1976.).

Kontrolom putovnice utvrđeno je da državljanina BiH potražuje Ministarstvo za unutarnje poslove Republike Srpske zbog kaznenih djela "teška krađa", "lake tjelesne ozljede" i "tjelesne ozljede te je predan službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije