... / Preko noći nestale gužve: Na GP Doljani se na ulazak u Hrvatsku čeka tri minute

01. 07. 2020. u 11:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 13

Na Graničnom prijelazu Doljani ne tako davno u ovo julsko vrijeme godišnjih odmora znale su se stvorile kilometarske kolone, gdje su svi oni koji su željeli ljetovati u Hrtvatskoj i po četiri sata čekali na ulaz u ovu zemlju.

“Ovo nije normalno, prisjeli su mi i more i odmor. Katastrofa”, bio je komentar jednog putnika.

Toga u Doljanima više - nema. Gužve su otišle u historiju, iako se očekivao baš u ovaj ponedjeljak pojačan promet vozila na graničnom prijelazu, nakon što je Hrvatska od ponoći ukinula obaveznu samoizolaciju od 14 dana za građane Bosne i Hercegovine. 

Čitateljica portala Radiosarajevo.ba danas u 11 sati bila je na GP Doljani odakle nam je poslala fotografije. I ona je bila iznenađena. 

GP Doljani, 1. juli 2020.  - undefined

Foto: Čitateljica : GP Doljani, 1. juli 2020.

"Bukvalno sam u redu čekala tri minute. I sama procedura prelaska granice je formalnost. Istina je da sam se uredno prijavila preko aplikacije Enter Croatia i to bih svima preporučlila", napisala nam je ova Sarajka.

Podsjetimo, dokaz o razlogu ulaska u Hrvatsku moraju pokazati i državljani naše zemlje

Oni državljani Bosne i Hercegovine koji žele ući u Hrvatsku mogu ispuniti obrazac na internetu kako bi se smanjile gužve i čekanje na granici.

U aplikaciji morate, između ostalog, objasniti razlog putovanja i period tokom kojeg ćete boraviti u Hrvatskoj i navesti objekat smještaja

Obrazac vrijedi 90 dana. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA