Pojačan izlaz vozila na graničnim prijelazima Brod, Izačić i Doljani

Radiosarajevo.ba
Pojačan izlaz vozila na graničnim prijelazima Brod, Izačić i Doljani
Arhiv / Doljani, izvor: Wikipedia
Uvjeti za vožnju su povoljni. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na cestu.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) saobraćaj se odvija usporeno, jednim trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na vijaduktu Bojnik na dionici A1 Sarajevo sjever - Lepenica, saobraćaj se odvija jednim trakom.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta saobraćaj je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova na dionici Lepenica - Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj se preusmjerava u preticajnu traku uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na:

- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac,

- M-5 Tranzit kroz Sarajevo (tunel Bistrik),

- M-14 Srbljani - Krupa,

- M-16.1 Klašnice - Prnjavor,

- M-18 Semizovac - Srednje, Olovo - Kladanj (Karaula).

Usporeno se saobraća na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini saobraćajnice mogući su povremeni zastoji tokom dana na:

- M-14.1 Brod - Šamac (u naselju Liješće),

- M-14.2 Šamac - Odžak (u mjestu Prud)

Pojačan je izlaz vozila na graničnim prijelazima Brod, Izačić i Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, na GP Gornji Brgat saobraćaj se odvija usporeno, jednim trakom, saopćeno je iz AMSBIH-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije