Na Bjelašnici jutros minus 4: Evo i kakvo će vrijeme biti do utorka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 4: Evo i kakvo će vrijeme biti do utorka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa snijegom ili susnježicom, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo 0; Sokolac 1; Livno, Sarajevo 3; Bugojno 4; Srebrenica 5; Bihać, Gradačac, Grude, Mostar 6; Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla 7; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Zvornik 8; Neum, Trebinje 9. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932 hPa, za 10 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike nepovoljne su u većem dijelu zemlje, pri tome će opšta slika biti najlošija na sjeveru. Prohladno vrijeme, praćeno padavinama, kod meteoropata i hroničnih bolesnika može uzrokovati jačanje tegoba. U Hercegovini stabilnije, ali će bura povremeno praviti problem osjetljivim osobama. Sa poslijepodnevnim satima postepeno će posvuda biti ugodnije. Poželjno je primjereno se odjenuti i djelimično reducirati kretanje na otvorenom.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslije podne prestanak padavina u većini područja. U večernjim satima u centralnim, istočnim dijelovima Bosne, kao i u Hercegovini očekuje se kiša u nižim, a snijeg i susnježica u višim područjima. Vjetar slab od umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 15 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom prije podne i u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 7 °C.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slabe padavine u centralnim i istočnim područjima Bosne. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim poručjima i slab snijeg. U ostatku dana postoji manja vjerovatnost za lokalno povremeno i slabu kišu u Bosni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu od 3 do 8, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni.

Ponedjeljak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, ponegdje u centralnim područjima sa susnježicom, a u planinkim djelovima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 13 stepeni.

Utorak: Umjereno oblačno vrijeme. Prije podne, ponegdje u centralnim, sjeverni i istočnim područjima može pasti malo kiše ili susnježica. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu od 3 do 8, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije