U Sarajevu jutros 2 stepena: Za vikend stiže promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 2 stepena: Za vikend stiže promjena vremena
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Zagađenje u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Po kotlinama ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Sokolac 0; Ivan-sedlo 1; Banja Luka, Sarajevo i Srebrenica 2; Gradačac i Tuzla 4; Bijeljina, Bugojno i Doboj 5; Drvar, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica 6; Bihać, Bjelašnica i Grude 7; Livno 8; Mostar i Trebinje 10; Neum 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

BIOPROGNOZA: Nakon hladnijeg prijepodneva, mjestimično uz dugotrajnu maglu, temperature će tokom dana porasti i uz povremene sunčane intervale opšta slika će se djelimično popraviti u većem dijelu zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti pažnju odijevanju, osobito tokom jutra i večeri.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti dugotrajne magle ili niske naoblake. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C.

U Sarajevu dugotrajna magla i niska naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

U subotu: U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama prije podne će biti magle ili niske naoblake. Lokalno može padati slaba kiša na zapadu i jugozapadu Bosne, a u večernjim satima i u Hercegovini. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, jugu zemlje do 18°C.

U nedjelju: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Vjetar slab južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

U ponedjeljak: U Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije