Očekuje nas sunčana nedjelja u BiH, a onda slijedi promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Očekuje nas sunčana nedjelja u BiH, a onda slijedi promjena vremena
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Sokolac -6; Bugojno -2; Livno -1; Banja Luka 0; Bijeljina, Grude, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 1; Bihać, Prijedor i Zenica 2; Gradačac 3; Bjelašnica i Doboj 4; Mostar 6; Trebinje 8; Neum 10°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 1hPa je veći od normalnog i opada.

BIOPROGNOZA: Nakon prohladnog, mjestimično maglovitog prijepodneva, danju ugodnije, sa porastom temperatura i dužim sunčanim periodima. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom, po mogućnosti van gradske sredine. Poželjno je ne izlagati se jačim fizičkim naporima. Opšta slika će, većim dijelom dana, biti ljepša u Hercegovini.

Prikupljen novac za liječenje: Amina Zjakić specijalnim sanitetskim avionom krenula ka Istanbulu

Prikupljen novac za liječenje: Amina Zjakić specijalnim sanitetskim avionom krenula ka Istanbulu

Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama prije podne će biti dosta magle koja se lokalno može i druže zadržati. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C.

U kotlinskom dijelu Sarajeva prije podne sa maglom. Sunčano u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

U ponedjeljak: Po kotlinama u Bosni prije podne magla. Tokom dana postepeno naoblačenje koje će u noći na utorak usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima povremeno jaki udari juga na zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U utorak: Prije podne oblačno sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana djelomično smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Prije podne i sredinom dana povremeno u Bosni će biti i jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

U srijedu: Novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije