U Livnu jutros -2: Sljedeće sedmice stiže kiša u BiH

0
Radiosarajevo.ba
U Livnu jutros -2: Sljedeće sedmice stiže kiša u BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano vrijeme. U ostatku zemlje preovladava magla ili niska naoblaka.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac -4; Livno -2; Bugojno -1; Ivan-sedlo, Sarajevo-Bjelave 0; Bihać, Grude, Sanski Most, Srebrenica 1; Banja Luka, Prijedor 2; Doboj, Gradačac, Zenica 3; Bjelašnica 5; Mostar, Trebinje 8; Neum 12; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

BIOPROGNOZA: Stabilne vremenske prilike i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. U jutarnjim satima trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave magle, mjestimično i dugotrajnije, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

Dr. Edhem Čustović: 'Ovo je Mia Stanić, istraživačica iz Bosne koja je otkrila popravku ljudske DNK'

Dr. Edhem Čustović: 'Ovo je Mia Stanić, istraživačica iz Bosne koja je otkrila popravku ljudske DNK'

Danas će u Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove preovladavati magla ili niska naoblaka, koja se može zadržati veći dio dana. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 21 °C.

U Sarajevu prije podne magla. Poslije podne se očekuje sunčanije vrijeme. Dnevna temperatura oko 10 °C.

U nedjelju: U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 °C.

U ponedjeljak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u većini područja. U Hercegovini intenzivnije padavine. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini do 12, a dnevna od 14 do 20 °C.

U utorak: U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini lokalno intenzivnije padavine. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 6 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

U srijedu: Pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijep podne u Hercegovini lokalno slaba kiša. Prema kraju dana ili tokom noći kiša se očekuje u većini područja. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije