I narednih dana nas čeka magla, a temperature do 20 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
I narednih dana nas čeka magla, a temperature do 20 stepeni
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Stiglo zahlađenje u Sarajevu

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 7 sati: Tuzla 0 stepeni, Gradačac 1, Livno 2, Ivan-sedlo 3, Drvar i Sarajevo 4, Jajce i Zenica 5, Bihać, Bugojno, Grude i Sanski Most 6, Bjelašnica 9, Mostar 11, Neum 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 953 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

BIOPROGNOZA: Biometeorološka prognoza dodatno će se popraviti. Mjestimično izraženija naoblaka, pojava magle i povremeno tmurno vrijeme, u dijelu Bosne, kod većine ljudi negativno će djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima uzrokovati manje poteškoće. Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa odmicanjem dana i zatopljenjem, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U Hercegovini će opšta slika biti ljepša, uz duže sunčane periode i više temperature zraka.

Delila Veladžić: ''Želim motivirati osobe sa invaliditetom, kako bi se osjećale prihvaćeno"

Delila Veladžić: ''Želim motivirati osobe sa invaliditetom, kako bi se osjećale prihvaćeno"

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

U četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni.

U petak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska oblačnost po kotlinama. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 19 stepeni.

U subotu: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Krejem dana, novo naoblačenje i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije