Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme, na jugu temperature do 20 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme, na jugu temperature do 20 stepeni
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilidža

Jutros u Bosni ima dosta magle ili niske naoblake. U Hercegovini je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -1; Livno 0; Banja Luka, Bijeljina, Grude, Sanski Most i Tuzla 2; Ivan-sedlo 3; Bihać, Bugojno, Prijedor i Sarajevo 4; Doboj 5; Gradačac i Zenica 7; Trebinje 9; Mostar 11; Neum 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 2hPa je veći od normalnog i raste, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Danas mala do umjerena naoblaka. Prije podne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

U Sarajevu sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. U kotlinskom dijelu grada dio prijepodneva će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C. 

BIOPROGNOZA: Stabilne vremenske prilike, uz lagani porast temperatura i više sunca u odnosu na protekli period, ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U unutrašnjosti, manji problemi mogući su tokom prohladnih jutarnjih sati, kada je preporučljivo posvetiti pažnju odijevanju i ne izlagati se jačim naporima. Poželjno je toplije i sunčanije dijelove dana provesti na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

U ponedjeljak, 18.10.2021., u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Prije podne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C.

U utorak, 19.10.2021., u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Prije podne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C.

U srijedu, 20.10.2021., u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije