Na Bjelašnici jutros minusi: Objavljena prognoza do srijede - bit će kiše, grmljavine i snijega

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minusi: Objavljena prognoza do srijede - bit će kiše, grmljavine i snijega
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Četvrtak u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Bugojno 0; Ivan Sedlo, Sanski Most, Sokolac 1; Banja Luka, Livno, Zenica 3; Prijedor, Sarajevo 4; Srebrenica, Tuzla 5; Doboj, Široki Brijeg 6; Bijeljina 7; Mostar, Trebinje 8; Gradačac 9; Neum 12; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme, uz mjestimično jači jugo i lošije biometeorološke prilike, ponajviše će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate imaće nešto izraženije tegobe. Sa kasnim poslijepodnevnim satima i djelimičnom stabilizacijom, opšta slika će se poboljšati i biće ugodnije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i prikladno se odjenuti.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake. Tokom dana i dio noći mogući su slabi lokalni pljuskovi, rijetko praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, u sjevernim podrčjima do 18 °C. U Sarajevu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne postoji manja vjerovatnost za slab lokalni pljusak. Dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

U nedjelju u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18 °C.

Meteorolozi objavili prognozu do 14. marta: Kad (i gdje) stiže zahlađenje?

Meteorolozi objavili prognozu do 14. marta: Kad (i gdje) stiže zahlađenje?

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuje kiša ili povremeni lokalni pljuskovi. Padavine uglavnom poslije podne i dio večeri. Vjetar na sjeveru Bosne slab sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 °C.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U večernjim satima na vrhovima planina se očekuje snijeg. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije