Na Bjelašnici jutros 6 stepeni: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

1
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 6 stepeni: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Baščaršijom

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su zabilježeni na jugoistoku Hercegovine i ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Žuti meteoalarm upaljen je i danas u Bosni i Hercegovini, i to zbog očekivanih padavina i grmljavinskog nevremena. Upozorenje glasi: "Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo 12; Sarajevo 13; Bugojno, Livno, Tuzla 14; Bihać, Drvar, Gradačac, Zenica 15; Sanski Most, Široki Brijeg 16; Mostar, Stolac 18; Neum 19; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Bioprognoza: Nestabilno vrijeme razlog je za relativno povoljne biometeorološke prilike. Zbog toga bi hronični bolesnici i osjetljive osobe mogle imati poteškoće vezane uz njihove bolesti. Sa odmicanjem dana, zbog dodatne stabilizacije i djelimičnog porasta temperatura, opšta slika bi mogla biti bolja, stoga bi se i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale umanjiti.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, koji ponegdje mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26 °C. U Sarajevu pretežno oblačno sa pljuskovima, koji povremeno mogu biti praćeni i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 22 °C.

U petak pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu zemlje do 30 °C.

U subotu pretežno sunčano. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 25 do 30, na jugu zemlje do 32 °C.

U nedjelju sunčano uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugo do 22, a dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 °C.

U ponedjeljak u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Poslije podne u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 29 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije