Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Objavljena prognoza za naredne dane - evo šta nas očekuje za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Objavljena prognoza za naredne dane - evo šta nas očekuje za vikend
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u većem dijelu zemlje oblačno sa kišom i pljuskovima. Vedro je na krajnjem jugoistoku Hercegovine. Za većinu područja Bosne i Hercegovine upaljen je i žuti meteoalarm zbog očekivanog grmljavinskog nevremena.

Upozorenje glasi: "Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 11; Bugojno, Livno, Sarajevo i Tuzla 14; Gradačac i Zenica 15; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Drvar i Sanski Most 16; Široki Brijeg 18; Trebinje 22; Mostar i Stolac 23; Neum 24°C.

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Pogoršanje praćeno padavinama loše će djelovati na raspoloženje većine ljudi, a kratkotrajna nagla promjena i osjetno niže temperature zraka iziskuju više opreza, naročito kod hroničnih bolesnika. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Pri tome će osvježenje i umanjen osjet sparine, djelimično ublažiti negativne efekte lošijeg vremena. Sa noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati. Na krajnjem jugu ugodnije, bez padavina.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Od poslijepodnevnih sati postepeno razvedravanje sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom prije podne i sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle ili povećane niske oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

Meteorolozi objavili prognozu do 10. jula: Opet nam dolaze padavine i novi pad temperature

Meteorolozi objavili prognozu do 10. jula: Opet nam dolaze padavine i novi pad temperature

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne rijetko u Bosni može pasti malo kiše. U drugom dijelu dana rijedak lokalni pljusak je moguć u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije