Idete na ljetovanje u Hrvatsku? Budite oprezni - policija objavila važno upozorenje

2
Radiosarajevo.ba
Idete na ljetovanje u Hrvatsku? Budite oprezni - policija objavila važno upozorenje
Foto: Instagram / Gradac, plaža

Kradljivci su se aktivirali na hrvatskim plažama. Koriste nepažnju građana i njihov boravak u moru te im otuđuju predmete ostavljene bez nadzora. Policija stoga građane poziva na oprez.

Nekih stvari ima što ne ostavljaju se na uvid svima, mogli bi se parafrazirati stihovi pjesme, a baš nekako u tom smjeru idu i upozorenja policije nakon najnovijeg vala krađa na plažama dijela sjevernog Jadrana. U proteklih nekoliko dana primorsko-goranska policija zaprimila je sedam prijava o krađama na plažama u kojima je devet osoba oštećeno za oko 3900 eura (oko 7.600 KM), piše Dnevnik.hr.

Torbe i naprtnjače s različitim predmetima ostavljene bez nadzora na plažama na otocima Krku i Rabu te u Opatiji i Kantridi u Rijeci bile su otvoren poziv onima koje nitko ne želi u svojoj blizini.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Na plažama u Krku, Malinskoj i Baški nepoznati počinitelj otuđio je ruksake s novcem, mobitelima, odjećom, ključevima, kao i drugim vrijednim predmetima šestero stranih državljana iz Slovenije, Italije, Mađarske i Njemačke - koji su sve ostavili bez nadzora i otišli se kupati u more. Bez novčanika u ruksaku na plaži ostao je i državljanin Srbije na Kantridi u Rijeci, a isto se dogodilo i njemačkom i hrvatskom državljaninu na plažama u Opatiji i na Rabu.

Iz policije po ko zna koji put napominju kako opisani događaji još jednom potvrđuju da kradljivci koriste nepažnju građana i njihov boravak u moru te im otuđuju stvari ostavljene bez nadzora. Najčešći predmeti krađa su novčanici s novcem i mobiteli, ali i nakit, ključevi vozila ili apartmana, sunčane naočale i drugo, odnosno, počinitelji ne biraju predmete koji im se nađu pri ruci.

Kako bi smanjili mogućnosti nastanka takvih i sličnih kaznenih djela krađa te izazivanja neugodnosti tokom, boravka na plažama, iz hrvatske policije su podsjetili građane na neke od korisnih savjeta kako zaštititi svoju imovinu:

/ Anketa

Gdje ćete ove godine na ljetovanje?
Rezultati
  • na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, nakit i vrijednu fotografsku ili videoopremu
  • torbe, ključeve, mobitele, fotoaparate, videokamere i dr. na plaži ne ostavljajte bez nadzora – ako ste spriječeni neka ih pripaze prijatelji ili poznanici
  • ne provjeravajte učestalo novac i vrijedne predmete, time kradljivcima skrećete pozornost na sebe i svoje stvari
  • dokumente i novac ne držite zajedno
  • na plažu ponesite onoliko novca koliko vam je potrebno za sitne troškove (sok, kava, sladoled…)
  • ako do plaže dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete
  • ako dolazite biciklom, osigurajte ga vežući ga za drvo, ogradu …
  • ključeve apartmana, soba, vozila i sl. koji sadrže nazive i brojeve apartmana i soba te registarsku oznaku vozila, spremite na mjesto koje nije dostupno tuđim pogledima
  • ako ste pokradeni, odmah pozovite policiju na broj 192.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije