Na Bjelašnici jutros -12 stepeni, do petka slijedi nova promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -12 stepeni, do petka slijedi nova promjena vremena
Foto: Dženan Kriještorac / Zima u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini je jutros bilo pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti bilo je u sjevernim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -12 stepeni, Banja Luka, Ivan Sedlo i Sokolac -6, Sanski Most i Tuzla -5, Bihać, Jajce i Sarajevo -4, Gradačac i Zenica -3, Brčko i Bugojno -2, Livno 0, Drvar 3, Široki Brijeg 5, Mostar, Stolac i Trebinje 6, Neum 7 stepebni.

U našoj zemlji danas se prije podne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima.

Poslije podne bez padavine i postupno razvedravanje u Posavini, Krajini i Hercegovini. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 7 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, moguće je i provijavanje slabog snijega. Najviša dnevna temperatura oko nule. 

Trodnevna prognoza:

Srijeda, 19. decembar - u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -4, na planinama do -12, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 5 do 9 stepeni.

Četvrtak, 20. decembar - pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Poslije podne i u večernjim satima na jugu, jugozapadu i sjeverozapadu zemlje očekuje se kiša. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 2 do 6, a najviše dnevne temperatura od 0 do 5, na jugu od 8 do 10 stepeni.

Petak, 21. decembar - pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, u centralnim i istočnim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini sa kišom. Poslije podne bez padavina u cijeloj zemlji i postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na jugu od 2 do 5, a najviše dnevne temperatura od 0 do 6, na jugu od 8 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog Hidrometeorološkog zavoda. 

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se razdoblje lošijih biometeoroloških prilika, uzrokovanih hladnim vremenom i povremenim padavinama. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti.

U drugom dijelu dana opšta slika neznatno će se poboljšati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije