Na Bjelašnici jutros -1: Objavljena prognoza do srijede, evo gdje će padati snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -1: Objavljena prognoza do srijede, evo gdje će padati snijeg
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Danas kiša, a na planinama snijeg

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom uglavnom u Bosni. Rijetko pada slaba kiša na području Hercegovine. Na planinama pada i snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica -1; Sokolac 6; Sarajevo 8; Bugojno, Jajce, Livno, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 9; Bihać, Bijeljina, Gradačac, Prijedor i Zenica 10; Banja Luka, Doboj i Sanski Most 11; Mostar 12; Neum 15°C.

Bioprognoza: Pod uticajem pogoršanja i tmurnog vremena, biometeorološka prognoza i dalje je nepovoljna. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju prilikom boravka na otvorenom, s obzirom da će temperature biti niže od uobičajenih za ovaj dio godine, a osjet hladnoće dodatno će se pojačati usljed viška vlage u zraku i sjevernog strujanja. Hronični bolesnici i meteoropate trebaju se suzdržati od težih aktivnosti.

Ksiksi: Treći “AJD Industry Days” u Sarajevo doveo važne goste

Ksiksi: Treći “AJD Industry Days” u Sarajevo doveo važne goste

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U Hercegovini lokalno slabije padavine. U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U ponedjeljak, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 15, na jugu do 21 °C.

U Sarajevu jutros 7, na Bjelašnici minus 2: Pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje do utorka

U Sarajevu jutros 7, na Bjelašnici minus 2: Pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje do utorka

U utorak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći slaba kiša se očekuje u Hercegovini i ponegdje u Bosni. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

U srijedu, pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C, javlja Federalni hiidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije