Na Bjelašnici jutros 0, u Sarajevu 8 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do nedjelje

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 0, u Sarajevu 8 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do nedjelje
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Kišne ulice Sarajeva

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa mjestimično slabom kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Sokolac 4, Bijeljina, Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo i Tuzla 6, Brčko, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 7, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Livno, Sarajevo i Zenica 8, Stolac 10, Trebinje 11, Neum i Široki Brijeg 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Slično kao i proteklog dana, malo ugodnije, ponajviše zbog promjene smjera vjetra. Južina će postepeno slabiti i uz jačanje hladnijeg istočnog strujanja, izraženije u Bosni, opšta slika će se popraviti. Natprosječne vrijednosti temperatura i dalje će, osobito u drugom dijelu dana, uzrokovati probleme osjetljivim osobama, stoga je preporučljivo biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim naporima, laganije se odjenuti kako bi se po potrebi raskomotili. Moguće su meteopatske reakcije, pretežno u vidu glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba kiša. U ostatku dana slabi i povremeni lokalni pljuskovi. Tokom noći kiša na jugu, koja će se postupno proširiti na veći dio naše zemlje. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne slab do umjeren južni i jugoistočni, a u ostalim područjima slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18, na jugu do 22 stepena. U Sarajevu pretežno oblačno. U jutarnjim satima sa slabom kišom, a u ostatku dana slabi i rijetki lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni.

Petak: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne u većem dijelu Bosni padavine uglavnom prestaju, uz djelimično razvedravanje. Vjetar u sjevernim područjima Bosne slab sjeveroistočni, a u ostaku zemlje slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

Poznati meteorolog najavljuje - poslije toplog februara, evo šta nas čeka na proljeće

Poznati meteorolog najavljuje - poslije toplog februara, evo šta nas čeka na proljeće

Subota: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine u sjevernim i zapadnim područjima Hercegovine. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje do 18 stepeni.

Nedjelja: U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i ponegdje u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 13 do 19 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije