Na Bjelašnici izmjereno -12 stepeni: Danas moguć snijeg u BiH, a onda slijedi promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici izmjereno -12 stepeni: Danas moguć snijeg u BiH, a onda slijedi promjena vremena
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo u decembru

Jutros je u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima bilo malo do umjereno oblačno, a u stalim dijelovima umjeren do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -12 stepeni, Ivan Sedlo i Sokolac -3, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most -1, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Gradačac, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 0, Zvornik 1, Bihać i Zenica 2, Široki Brijeg 5, Trebinje 6, Mostar 7, Neum 8 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 958 milibara, za 15 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne povremeno može padati slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu do 11 stepeni.

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Najviša dnevna oko 2 stepena.

Bioprognoza - Dodatna stabilizacija vremenskih prilika, izraženije u dijelu Hercegovine, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Opšta slika će biti nešto lošija u centralnim i istočnim krajevima, usljed povremenih, slabijih padavina. Jutro svježije, primjereno ovom dijelu godine, potom malo ugodnije u odnosu na protekli period. Poželjno je toplije dijelove dana provesti na otvorenom.

U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 1, na jugu do 6, a najviša dnevna od 2 do 7, na jugu do 12 stepeni.

Objavljena prognoza do kraja decembra: Kad će biti snijeg i minusi, kad jaka bura, a kad 11 stepeni

Objavljena prognoza do kraja decembra: Kad će biti snijeg i minusi, kad jaka bura, a kad 11 stepeni

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U utorak., pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije