Na Bjelašnici 5 stepeni: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici 5 stepeni: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do četvrtka
AA / Lukomir, Bjelašnica
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom u sjeverozapadnim područjima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Kupres 9, Goražde 10, Ivan-sedlo i Livno 11, Sokolac 12, Bugojno, Jajce i Sarajevo 13, Drvar i Zenica 14, Bihać, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 15, Banja Luka, Mostar i Neum 16, Bijeljina, Doboj, Stolac, Trebinje i Zvornik 17 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Promjenljivo vrijeme, praćeno povremenim pljuskovima, uglavnom će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Hronični bolesnici neće imati većih poteškoća. S obzirom na to da bi osjet sparine mogao biti nešto izraženiji tokom poslijepodneva, planirane aktivnosti trebali bi provoditi u prvom dijelu dana.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u Krajini i u sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20, na jugu od 19 do 23 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepena.

Utorak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti u Krajini. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni s kišom ili lokalnim pljuskovima. Tokom poslijepodneva slaba rosulje je moguća u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 13 do 17, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu od 21 do 25 stepeni.

Srijeda: U Posavini i Krajini pretežno sunčano. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno. Povremena slaba kiša ili slabi lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu od 12 do 16, a najviša dnevna od 15 do 21, na jugu od 22 do 27 stepeni.

Četvrtak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni je moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 11 do 16, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu od 21 do 26 stupnjeva, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije