BiH pojačala kontrole na granicama, za sada nema odluka o zatvaranju prijelaza

B. T.
BiH pojačala kontrole na granicama, za sada nema odluka o zatvaranju prijelaza

Zbog sprječavanja širenja koronavirusa, na svim graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe, zbog čega su tokom dana moguća duža zadržavanja.

Ona se već osjećaju, zbog čega putnici izražavaju negodovanje, ali i izražavaju strahovanja da će granice biti zatvorene.

Ipak, kako je za Radiosarajevo.ba kazala Franka Vican, glasnogovornica Granične policije BiH, provode se pojačanje kontrole, ali za sada nema odluka o zatvaranju prijelaza.

Iz ove institucije, ubrzo će detaljno obavijestiti javnost o mjerama na granicama, jer je sinoć tim povodom održan sastanak.

Podsjetimo, Srbija je prema BiH od jučer zatvorila malogranične prijelaze: Bazinovci, Jamena, Most i Mokronozi.  

I Informativni centar BIHAMK-a prati situaciju u BIH i regiji i redovno informira javnost o stanju na graničnim prelazima. Situaciju možete pratiti na OVOM linku.  

Za one sve detaljnije informacije pozovite Informativni centar BIHAMK-a na broj 1282 (birajte opciju 4). Za pozive iz inostranstva broj je +387 33 282 100 (opcija 4).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije