MVP će osigurati putne isprave za banjalučke učenike u Italiji

Anadolija
MVP će osigurati putne isprave za banjalučke učenike u Italiji
Twitter / Mjesto nesreće
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine obezbijedit će učenicima Ekonomske škole u Banjoj Luci, kojima su u požaru autobusa u Italiji izgorjeli dokumenti, odgovarajuće putne isprave u najkraćem roku, kako bi se mogli nesmetano vratiti kući.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, ambasada BiH u Rimu i Generalni konzulat BiH u Milanu u komunikaciji su sa italijanskim vlastima, kao i sa organizatorima putovanja i gradskim vlastima Banja Luke, kako bi se šok i neprijatnosti koje su učenici doživjeli sveli na najmanju moguću mjeru. 

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Alžiru, zatražio je od ambasadora BiH u Rimu Josipa Gele i generalnog konzula BiH u Milanu Igora Babića da slučajevi izrade dokumenata djece iz autobusa dobiju prioritet u aktivnostima njihovih diplomatsko-konzularnih predstavništava te da omoguće svaku drugu neophodnu asistenciju iz njihove nadležnosti, saopćeno je danas iz MVP-a BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije