Muriz Memić poslao poziv Sebiji Izetbegović

11
Radiosarajevo.ba
Muriz Memić poslao poziv Sebiji Izetbegović
Screenshot / Memić poslao poziv Sebiji Izetbegović

Muriz Memić poslao je poziv direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović, nakon što je pristala na razgovor s njim pred kamerama.

Podsjetimo, Memić je sinoć govorio o slučaju ubistva svog sina, Dženana.

Između ostalog, spomenuo je i direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, te naveo da je ona učestvovala u u odabiru timova koji su vještačili amneziju Alise Mutap, koja se u to vrijeme viđala s Dženanom.

Za FACE TV je rekao i da je Izetbegović smijenila timove koji su ovo radili.

Više o ovome možete pročitati OVDJE.

Izetbegović je reagovala na ove tvrdnje, te je za Oslobođenje rekla da nije istina da je smijenila vještake, niti da ima takva ovlaštenja.

Više o tome možete čitati OVDJE.

Izetbegović je večeras gostovala na Hayat televiziji, gdje je govorila o slučaju Memić.

"Ja nemam nikakvu posebna saznanja, jer nemam nikakvu posebnu ulogu u svemu tome. Ja sam ginekolog i ne mogu vještačiti takve slučajeve. Jedino što znam da sam dobila naredbu da od Tužilaštva da formiram komisiju za vještačenje, i po njoj sam morala postupiti.

Kada se dobije naredba Tužilaštva, nema prostora za razgovor niti za bilo kakve druge postupke, osim da postupite po zakonu Tužilaštva“, rekla je Izetbegović.

Direktorica KCUS-a je poručila da će se odazvati pozivu Memića.

Nedugo nakon toga, putem Facebook grupe "Pravda za Dženana Memića",oglasio se i Memić.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Zahvaljujem se prof. dr. Izetbegović što je evo nakon pet godina od ubistva moga sina, večeras izjavila kako pristaje da sjednemo lice u lice pred kamerama.

Ja je ovim putem pozivam u emisiju kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u, u petak 19.2. u 18:45h“, napisao je Memić.

8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, mladić od 22 godine, Dženan Memić koji je šetao sa svojom djevojkom napadnut je, a samo sedam dana kasnije je preminuo, 15. februara.

Podignuta je optužnica protiv Ljube i Bekrije Seferovića zbog saobraćajne nesreće. Pa je sud, ne jednom već dva puta, kazao da Dženana nije udarilo auto.

Porodica i danas čeka "pravu" optužnicu kojom će i oni koji se prave da ne znaju vidjeti da je Dženan ubijen.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je ovog februara pokrenulo akciju vezano za ovaj slučaj, u pritvoru su Zijad Mutap i Hasan Dupovac, oni su osumnjičeni za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije