Muriz Memić nakon saslušanja u policiji: Ovo je sve farsa Hasana Dupovca

11
D. S.
Muriz Memić nakon saslušanja u policiji: Ovo je sve farsa Hasana Dupovca
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

U PU Ilidža danas, 23. aprila u 10 sati održano je saslušanje Muriza Memića povodom prijave koja je protiv njega podnesena zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti.

Prijavu je podnio policajac Hasan Dupovac, a nakon saslušanja Muriz Memić dao je izjavu za portal Radiosarajevo.ba.

"Hasan Dupovac me prijavio, tvrdi da mu je ugrožena sigurnost zbog neke moje izjave od 4. marta na jednom portalu. Znam da nikad nikome nisam prijetio, zašto se on osjeća ugroženim ne znam. U prijavi je navodio svašta, kako mnogi iz kriminalnih krugova meni govore: 'Pobij to. Ubij to', ali to nikad nisam izjavio i to i vi znate. Rekao sam da ću uzeti pravdu u svoje ruke, i dalje iza toga stojim, ali ta Hasanova prijava otpada", rekao je Memić.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Naš sagovornik zatim nam je kazao šta je rekao na saslušanju u policiji.

"Ja kao legalista očekujem da nadležni organi privedu licu pravde ubice mog djeteta i pomagače u zataškavanju ubistva, ponavljam, sve pomagače", naglasio je Memić.

Muriz Memić pozvan na saslušanje u policiju

Muriz Memić pozvan na saslušanje u policiju

Otac ubijenog Dženana Memića sad očekuje poziv Tužilaštva.

"Ovo je farsa Hasana Dupovca, javili su mi ljudi da viđaju njega i nekog Paju iz MUP-a, pretpostavljam da mu je on sve i napisao. Apsurdno je da dajem izjavu u PU Ilidža čiji su pripadnici 8. februara 2016. godine sakrili ubice moga djeteta. Ima čestitih i poštenih policajaca, ali ima i kriminalaca. Vidimo ova hapšenja u državi, većinom su to policajci. Hasan Dupovac je sitan u ovome svemu, ovdje postoje mnogo veći igrači, kao Dalida Burzić, Vahid Ćosić i glavni koji je i njima naredio. Iza ovoga svega stoji politika", zaključio je Memić.

Podsjetimo, Sud BiH donio je 5. aprila ove godine pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap Ramić, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića, osuđena na dvije i po godine zatvora.

U ovoj istoj odluci Suda BiH, policajac Hasan Dupovac je oslobođen.

Dženan Memić je ubijen u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji gdje je napadnut, bila je njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije. 

Njegov ubica nikad nije doveden pred lice pravde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije