Muriz Memić uoči skupa u Sarajevu: Desiće se šta treba da se desi vrlo brzo

N. Ka.
Muriz Memić uoči skupa u Sarajevu: Desiće se šta treba da se desi vrlo brzo
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Počelo okupljanje u Sarajevu

U Sarajevu je danas, u 18 sati, ispred BBI počeo spontani i neformalni skup Pravda za Dženana Memića.

 Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana, uoči skupa je poručio:

"Konačno je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uzelo da radi predmet. Očekujemo da pokrenu istragu i desiće se šta treba da se desi vrlo brzo. Svakome je jasno nakon presude da od početka govorimo istinu, ukazivali smo na namjerne propuste Tužilaštva i MUP-a i presuda je to pokazala", rekao je Muriz. 

Na pitanje da prokomentira pismo koje je medijima uputila Alisa Mutap, Muriz Memić je odgovorio:

"Alisa je samo iznosila neistine. Ovo nije prvi put, oglašavali su se oni i prije. Traži od mene da je pozovem? Mislim da je zakasnila, nakon dvije i po godine. Ona kaže da ima amneziju i ne znam šta bih ja s njom imao pričati. Ona najbolje zna da li je ima ili nema, ja kažem da nema - šest doktora je kazalo da ona nema amneziju.

A njen otac me jeste zvao, ja sam rekao samo da mi kaže ime i on je nazvao nakon nekog vremena, ali meni tad već nije trebalo ime. Ja sam ga dotad sam saznao. Kaže da sam vodio nelegalnu istragu. Evo, sad će se vodioti legalna istraga, Alisa je u panici, očekuje vjerovatno da je brzo uhapse i šta ću joj ja." 

Podsjećamo, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u. Ljubo i Bekrija Seferović, otac i sin, prvo su rekli da su skrivili saobraćajnu nesreću, a poslije su na sudu rekli da nisu krivi. Porodica Dženana Memića tvrdi da je mladić ubijen te da nije stradao zbog saobraćajne nesreće.

Seferovići su prije više od dva mjeseca na Kantonalnom sudu u Sarajevu oslobođeni krivice, a porodica još uvijek ukazuje na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju. Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije