Muriz i Davor zajedno na ručku: Pridružio im se i advokat Feraget

3
Radiosarajevo.ba
Muriz i Davor zajedno na ručku: Pridružio im se i advokat Feraget
Foto: Radiosarajevo.ba / Memić, Feraget i Dragičević

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenja za prikrivanje dokaza o stradanju mladića Dženana Memića u februaru 2016. na Ilidži.

Zaštićena svjedokinja Državnog tužilaštva je kazala da je vještačenjem utvrđeno kako je smrt nastupila usljed povreda tupim predmetom bez oštrih ivica i da povrede koje je dobio Dženan Memić nisu nastale u saobraćajnoj nesreći.

Kako je kazala, prve informacije o nesreći je dobila nekoliko dana nakon događaja, u prvoj polovini februara 2016. godine. Tada su njene kolege otišle u Klinički centar te razgovarale s ljekarom, koji je rekao da se kod Memića radi o povredama glave i da druge povrede nisu zabilježene.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Nakon nekoliko dana je obaviještena da je mladić preminuo i da se najvjerovatnije može raditi o krivičnom djelu “ubistvo”.

“Mi smo se uključili. Obdukcija je rađena tog dana u prostorijama mrtvačnice na Barama. Tok obdukcije je fotografisan. Ja sam bila prisutna, krim-tehničar, doktor Žujo, njegov asistent. Hasan Dupovac je prisustvovao u svojstvu ovlaštenog službenog lica, šefa Odsjeka za saobraćajne istrage. Zaključene su opsežne povrede”, kazala je ona, dodavši da je način smrti utvrđen – “tupim udarom tvrdim predmetom”, prenosi Birn.

Suđenje će se nastaviti 24. februara.

Nakon ročišta Muriz Memić i Davor Dragičević otišli su zajedno na ručak, gdje im se kasnije pridružio advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

"Definitivno je nakon današnjeg ročišta jasno da vozilo Renault Clio nema veze s ovim događajem. Znači, potureni su dokazi", kratko je kazao Muriz Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije