MUP RS-a o referendumu i stanju sigurnosti tokom glasanja

Fena
MUP RS-a o referendumu i stanju sigurnosti tokom glasanja
Radiosarajevo.ba / Referendum: Glasanje u Laktašima
Stanje sigurnosti na glasačkim mjestima na referendumu u Republici Srpskoj (RS) je uredno i sve aktivnosti se odvijaju planiranom dinamikom, saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslova RS-a.

Policija je formirala štab koji prati i poduzima mjere i radnje s ciljem održavanja povoljne sigurnosne situacije u tom bh. entitetu u predizbornoj kampanji, na dan lokalnih izbora i prilikom održavanja referenduma u RS-a.

Zbog održavanja referenduma o Danu RS-a, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a RS-a (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući i akviziciju) rade danas, 25. septembra od 7.00 do 19 sati.

Dokumenti kojima se dokazuje identitet birača su: lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

S ciljem nesmetanog i sigurnog odvijanja svih aktivnosti povodom održavanja referenduma o Danu RS-a, ministar za unutrašnje poslove Dragan Lukač donio je naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju i zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije