MUP RS-a: Manje poginulih u saobraćajnim nesrećama, ovo su najopasnije ceste

Anadolija
MUP RS-a: Manje poginulih u saobraćajnim nesrećama, ovo su najopasnije ceste
/ Foto: PP
Na području Republike Srpske za prvih devet mjeseci ove godine smanjen je broj smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama za 17,7 posto, kao i broj teško povrijeđenih lica za sedam posto.

"U posmatranom periodu u saobraćajnim nezgodama 98 lica je smrtno stradalo, što je za 21 lice manje u odnosu na isti period 2015. godine kada je život izgubilo 119 lica. Teške tjelesne povrede zadobilo je 528 lica, što je za 40 lica manje u odnosu na prošlu godinu", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Prema podacima MUP-a RS najviše saobraćajnih nezgoda u kojima su lica smrtno stradala i zadobila teške tjelesne povrede dogodilo se na dionici puta Karanovac - Crna Rijeka gdje je poginulo devet, a teške tjelesne povrede zadobilo šest osoba.

Na putevima Klašnice 1- Prnjavor i Gradiška - Nova Topola, te Banja Luka (Rudarska) - Stari Majdan poginule su po dvije osobe dok je teško povrijeđeno po sedam osoba.

Na putu Čelinac - Ukrina u saobraćajnim nezgodama za devet mjeseci poginule su dvije osobe, a šest ih je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su na putu Podnovlje - Šešlije poginule dvije osobe, a četiri zadobile teške tjelesne povrede.

"MUP RS apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni u saobraćaju i poštuju zakonske propise i tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije