Minuta šutnje za dvije tragično preminule djevojke

S. H., F. Z.
Minuta šutnje za dvije tragično preminule djevojke
Ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo okupilo se preko hiljadu građana Sarajeva koji protestiraju zbog loše sigurnosne situacije u gradu i u cijelom kantonu.

Okupljeni ispred zgrade Vlade KS-a traže od premijera KS-a Elmedina Konakovića da siđe ispred zgrade i razgovara s njima o zahtjevima za smjenu onih koji građani smatraju odgovornim za lošu sigurnosnu situaciju u Sarajevu. Također, kao posebnu parolu građani okupljeni pred zgradom Vlade KS-a istaknuli su: Ubistvo, a ne nesreća!

U međuvremenu, građani raznim performansima pokušavaju iskazati svoju poštu prema tragično preminulim djevojkama, te je maločas održana i minuta šutnje pred zgradom Vlade KS-a, kojom su građani Sarajeva na vječni počinak ispratili Selmu Agić i Editu Malkoč.

Obraćanje Svjetlane Nedimović ispred zgrade Vlade KS-a

Svjetlana Nedimović se također obratila građanima na protestima pred zgradom Vlade KS i kazala šta građani zahtijevaju od Vlade, na što je dobila ovacije prisutnih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije